Chceli znásilniť dievčinu sú obvinení a vo väzbe. Nález munície. Dopravná nehoda pri Švábovciach a Hozelci - doplnenie

26.07.2008 Celý región

Chceli znásilniť dievčinu sú obvinení a vo väzbe
Chceli znásilniť dievčinu sú obvinení a vo väzbe
Vo štvrtok 24.7.2008 o 22.30 hod. v obci Vechec, na konci Lesnej ulice, pred domom bez označenia, dvaja páchatelia zozadu prepadli 15 ročnú miestnu dievčinu a chceli ju znásilniť. Poškodená sa bránila a kričala. Otec poškodenej dievčiny jej kričanie začul, pribehol na uvedené miesto, tak páchatelia upustili od svojho konania a ušli preč. K zraneniu poškodenej nedošlo.
Vranovskí policajti násilníkov včera vypátrali. Obidvaja sú z tej istej dediny – jeden 34 ročný 9 krát súdne trestaný a druhý 20 ročný.
Vranovský vyšetrovateľ obidvom vzniesol obvinenie pre pokus zločinu znásilnenia spáchaného vo forme spolupáchateľstva. Obidvaja boli umiestnení v cele policajného zaistenia.

Nález munície
V piatok 25.7.2008 v popoludňajších hodinách oznámil polícii 17 ročný mladík z Budimíra, že pri zberaní húb v lesnom poraste katastra obce Nižná Pisana okr. Svidník, našiel predmety podobajúce sa na muníciu z 2 sv. vojny. Policajná hliadka zo Svidníka previerkou na mieste potvrdila nález povojnovej munície a to 1 ks delostrelecký granát a 1 ks ručný granát.
Policajti miesto zabezpečili pred vstupom verejnosti a privopalný pyrotechnik Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove muníciu zneškodnil. Išlo o 1 delostrelecký granát 82 mm a jeden ručný granát RG4, pochádzajúce z 2 svetovej vojny.

Dopravná nehoda pri Švábovciach a Hozelci - doplnenie
V piatok 25.7.2008 v čase od 08.35 hod. do 12.00 hod. bola vykonaná uzávierka cesty 1/18 medzi obcami Švábovce a Hôrka z dôvodu vážnej dopravnej nehody, ku ktorej došlo v čase o 08.35 hodine.
27 ročný vodič autobusu Karosa z Martina jazdiaci v smere od Hozelca na Švábovce za dažďa, dole zo svahu neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Jazdil v kolóne, ale v dôsledku nedodržania bezpečnej vzdialenosti prednou časťou autobusu narazil do zadnej časti nákladného vozidla značky Citroén JUMPER, ktoré v čase nehody viedol 46 ročný vodič zo Stropkova. Pri náraze tohto s vozidlom posunulo a prednou časťou Citroenu narazil do zadnej časti vozidla značky Ford TRANSIT, ktoré pred ním viedol 30 ročný vodič zo Svätého Antona. Tento so svojim Fordom spomaľoval, pretože neznámy automobil jazdiaci pred ním odbočoval vľavo na miesto ležiace mimo cestu, smerom na Roľníčke družstvo v obci Švábovce.
Autobus prešiel v šmyku taktiež do protismerného jazdného pruhu, kde prednou časťou narazil do oproti idúceho auta Ford SIERRA, ktoré viedol 32 ročný vodič z Vrábľov v smere od Šváboviec na Hozelec. Do tohto Fordu Sierra prednou časťou vozidla narazil za ním jazdiaci 36 ročný Poľský vodič z Pleszewa jazdiaci na osobnom aute VW POLO. Policajti u účastníkov – vodičov nehody alkohol nezistili.
Vodič Ford Sierry utrpel pri nehode zranenia z dobou liečenia predbežne tri mesiace. Jeho spolujazdec sediaci na zadnom sedadle utrpel ťažké zranenia s ešte neurčenou dobou liečenia.
Celkové hmotné škody na vozidlách aj autobuse sú odhadnuté na 530 000, - Sk.
Dopravnú nehodu zavinil vodič autobusu porušením príslušných ustanovení zákona o premávke na pozemných komunikáciách. Policajti mu na mieste dopravnej nehody zadržali vodičský preukaz. Vec dopravnej nehody na mieste prevzal Popradský vyšetrovateľ , ktorý vodičovi autobusu vzniesol obvinenie z prečinu všeobecného ohrozenia a ďalej ho stíha na slobode.
 

Vyberte región